Om oss

Privatpersoner, fastighetsägare och företagare. Alla i Vara kommun ska kunna få tillgång till bredband via fibernätet.

Stadsnät

Vi har en etablerad infrastruktur för att främja den lokala fiberutbyggnaden i kommunen. Detta lokala fiberstamnät kallas för "stadsnät" och är vårt ansvarsområde.

Med en anslutning hos oss väljer du själv vilken tjänsteleverantör du vill använda och vilken typ av kommunikationstjänster du önskar. Anslutningar, support, bredbandsabonnemang och andra tjänster i nätet sköts av våra samarbetspartners Svenska stadsnät, Kvänum Energi, Telia, Fastbit, Openbit eller din lokala fiberförening.

Tillsammans erbjuder vi möjligheterna till en snabb, stabil och framtidssäker fiberanslutning.

Kommunalt bolag

VaraNet AB är ett kommunalt bolag som ägs av Vara kommun. Bolaget har en styrelse som är utsedd av kommunfullmäktige i Vara kommun.

VaraNet AB har som mål är att göra bredband tillgängligt för invånare och företag. Bolaget ska dessutom utveckla innovativa metoder och använda modern teknik för att erbjuda prisvärda kommunikationslösningar.

VaraNet AB siktar på att bli ledande inom sitt område och samarbetar med kommunens förvaltningar och andra kommunala bolag för att uppnå fördelar genom samarbete och effektivisering.

Kontakt

​Lars Andréasson
Projektledare
Telefon: 0512-318 12

Hjälpte informationen på sidan dig?